Hoe maak ik een evenement aan?

Een evenemnent aanmaken is zeer eenvoudig en snel

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om de verkoop van je evenement te kunnen starten dien je eerst een evenement aan te maken in jouw account. Dit doe je door aan de linkerzijde in het menu te navigeren naar "Beheer" en vervolgens op het menu-item "Evenementen" te klikken.

Let op! Zonder dat de onboarding is gestart is het niet mogelijk om een evenement aan te maken. Mocht je niet zeker zijn of je de onboarding hebt gestart geven we hier automatisch een melding van bij het aanmaken van een evenement.

Evenement aanmaken

Klik rechtsbovenin, afhankelijk van de gekozen systeem taal, op de knop "Maak Event". Vervolgens zal er een stap voor stap wizard worden geopend waar je alle gevraagde informatie van je evenement kunt invullen, in slechts 4 stappen. Nadat je in de laatste stap (Release) bent aangekomen kun je op de knop Submit klikken. Hierna zal je worden doorgestuurd naar de pagina waar je de gegevens kunt invoeren om de verkoop van je evenement te kunnen starten. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken maken we al diverse zaken voor je aan op de achtergrond, zoals een verkoopkanaal en richten we de email templates alvast voor je in. Deze kun je vervolgens naar eigen wens en smaak aanpassen.

Categorieën en producten aanmaken

Op de overzichtspagina waar je heen gestuurd na het aanmaken van het event zie je in het bovenste blok alle algemene gegevens van jouw event. Aan de onderzijde van dit blok vind je het submenu waarmee je kunt navigeren naar verschillende instellingen. Nu het event is aangemaakt dienen we eerst producten aan te maken. Dit kun je doen door in het submenu te navigeren naar "Producten". Om producten toe te kunnen voegen dient er eerst een categorie toegevoegd te worden. Klik rechts bovenin op "Voeg categorie toe". Vul in de popup window de gegevens in en klik op "Maak Categorie". Vervolgens verschijnt er een categorie met de gekozen categorie naam. Klik binnen dit blok van de aangemaakt categorie op "Voeg product toe" om producten toe te voegen, hierna zal ook weer een popup window geopend worden waar gegevens ingevuld kunnen worden om een product toe te voegen. Vul ook hier de gevraagde gegevens in en klik op "Voeg product toe". Na het toevoegen zul je automatisch worden doorgestuurd naar de productinstellingen van het zojuist toegevoegde product. Op deze pagina kunnen bepaalde zaken aangepast worden conform de gewenste instellingen.

Verkoopkanalen instellen/aanmaken

Nu het event is aangemaakt en er producten zijn toegevoegd kunnen we het verkoopkanaal in gereedheid brengen. De instellingen van de verkoop kanalen zijn ontzettend uitgebreid. Mochten hier aanvullende vragen over zijn, neem dan gerust contact met ons op, we helpen graag met de instellingen. Om een verkoopkanaal aan te maken navigeer je in het submenu naar "Kanalen". Je zult zien bij het openen van de pagina dat er reeds één verkoopkanaal automatisch is aangemaakt bij het aanmaken van het event. Voor de meeste doeleinden is één verkoopkanaal voldoen en kun je gebruik maken van het automatisch aangemaakte verkoopkanaal met de naam "Main Channel". In deze situatie gaan we er vanuit dat één verkoop kanaal voldoende is. Open het kanaal door op de kaart te klikken met de title Main Channel.

Op de Main Channel pagina zie je in het onderliggende submenu de volgende menu opties: Overview, Settings, Shop design, Share, Early access en Account access.

Onderstaand behandelen we de eerste 4 submenu items in de verkoopkanaal module.

Overview

Op de Overview pagina vind je alle verkoop statistieken van het betreffende verkoopkanaal. Indien je één verkoopkanaal hebt, zal dit kanaal ook de statistieken omschrijven van het complete event.

Settings

Op de Settings pagina vind je alle instellingen m.b.t. het verkoopkanaal. Dit loopt uiteen van het instellen van het verkoopkanaal als sub event tot het instellen van de gewenste betaalmethodes tot het instellen van marketing gerelateerde zaken.

Shop design

Op de Shop design pagina vind je alle instellingen m.b.t. het stijlen van het verkoopkanaal. Je vindt hier de kleurinstellingen, afbeeldingen en het lettertype.

Share

Op de Share pagina vind je alle mogelijkheden m.b.t. het delen en publiceren van het verkoopkanaal.