NOVOTIX Tools
Hoe maak ik een kortingscode (voucher) aan?

Lees alles over het beheer van kortingscodes en hoe je ze optimaal benut

Sandra Nikolajczyk avatar
Geschreven door Sandra Nikolajczyk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Actiescodes zijn een leuke manier om je trouwe bezoekers te bedanken voor hun support. Ook werf je meer bezoekers aan door een actiecode in te voeren.
Geef jouw bezoekers tijdens het bestellen een eigen gemaakte actiecode (bijvoorbeeld 'ZOMER10') en ze kunnen direct van de korting gebruik maken.

Je kunt een kortingscode toevoegen aan een bestaand event. Je kunt hier terugvinden hoe je een event aanmaakt.

Wanneer je event is aangemaakt kun je een kortingscode aanmaken die je bezoekers kunnen gebruiken bij het bestellen van de tickets.

Kortingscode aanmaken.

Dit doe je door aan de linkerzijde in het menu te navigeren naar ''Beheer'' en vervolgens op het menu-item ''Vouchers'' te klikken. Vervolgens klik je rechtsbovenin op de button ''Add Voucher''. Wanneer je dit hebt gedaan opent zich onderstaand scherm.

Voucher code - Hierin vul je de tekst/code in die je bezoekers dienen te gebruiken om gebruik te kunnen maken van de korting.
Voucher title - Hierin geef je de kortingscode een titel.
Discount type - Hierin geef je aan welke type korting je wilt gebruiken, je kunt kiezen tussen een bedrag of percentage.
Voucher discount - Wanneer je het korting type hebt gekozen, kun je bij voucher discount aangeven wat de korting gaat zijn. Indien je voor bedrag hebt gekozen, vul je hier het bedrag in wat in mindering wordt gebracht. Indien je voor percentage hebt gekozen, vul je hier het percentage in wat in mindering wordt gebracht.
Usage - Bij usage geef je aan op welke manier je de kortingscode wilt laten gebruiken, infinity of once.

Met de optie ''Use voucher account wide'' kun je de kortingscode voor meerdere events gebruiken.

Wanneer alle velden ingevuld zijn klik je op de button ''Add voucher''. Je komt dan vervolgens bij het onderstaand scherm terecht. De aangegeven velden dienen in dit scherm nog ingevuld te worden.

Voucher valid from & Voucher valid to - Hier geef je aan vanaf wanneer tot wanneer de kortingscode geldig is en gebruik van gemaakt kan worden.
Activate at number of products in shopping cart - Hierin vul je in vanaf hoeveel producten de kortingscode geldig is. Bijvoorbeeld: vul je hier 1 in, kunnen bezoekers vanaf 1 product de kortingscode gebruiken.
Block at number of sold products - Hierin kun je aangeven of er een maximum aantal tickets gekocht kunnen worden met de kortingscode. Bijvoorbeeld: vul je hier 5 in, kunnen bezoekers alleen 5 tickets kopen en gebruik maken van de kortingscode. Wanneer ze dus 6 tickets kopen, kunnen ze geen gebruik meer maken van de kortingscode.
Voucher activation status - Hier kun je aangeven of de kortingscode op actief of inactief staat.

Onderaan hetzelfde scherm kun je bij ''Voucher categories'' de categorieën, oftewel events, selecteren waar je wilt dat de kortingscode van toepassing gaat zijn. Mochten er nog geen categorieën aangemaakt zijn kun je dit doen door op de button ''Add categories'' te klikken.

Door op de button ''Save Changes'' te klikken sla je alle ingevulde gegevens op en kunnen bezoekers gebruik maken van de kortingscode!